Huttenbouw 2018

Ook in 2018 zal er weer een Huttenbouwweek worden georganiseerd in Het Volkspark. 27 augustus – 30 augustus 2018 – Laatste avond is er een afsluitend feest!

De Huttenbouw is voor de kinderen uit Zaandam OudWest. Kinderen van 6 tot en met 12 jaar kunnen zich inschrijven (max. 70 deelnemers). Er is dit jaar plaats voor:

 • 45 kinderen tussen de 6-8 jaar
 • 25 kinderen tussen de 9-12 jaar

De kinderen zullen in groepjes van 6 à 8 zelfstandig, maar onder begeleiding van vrijwilligers, aan de slag gaan. De oudere kinderen zullen worden verdeeld over de groepjes als ondersteuning aan de vrijwilligers. De Huttenbouw duurt 4 dagen, waarin er veel wordt getimmerd en gebouwd.

Vrijwilliger worden? graag!!

Natuurlijk kunnen we dit geweldige feest niet organiseren zonder de hulp van vrijwilligers.
Om alles in goede banen te leiden hebben we ieder jaar zo’n 20-25 vrijwilligers nodig!  En dat zijn echt niet allemaal superhandige timmerlieden, want we kunnen echt alle hulp goed gebruiken.

Wil je bijdragen aan dit huttenbouwspektakel, twijfel dan niet en geef je op!!! Echt waar, we hebben jullie nodig. Stuur een mail met je naam, telefoonnummer en je beschikbare dag/dagen naar huttenbouw(at)hetvolkspark.nl met als onderwerp : vrijwilliger Huttenbouw

De kosten en de inschrijving:

Deelname aan de Huttenbouw kost dit jaar per kind € 40,- voor 4 dagen. (exclusief €20 borg)

 • Wij vragen per kind één ouder (of per gezin, indien er meerdere kinderen uit één gezin deelnemen) te helpen bij het opruimen van de hutten op donderdagmiddag (16.30 uur). Het is gebruikelijk om daarvoor een borg te vragen. De borg bedraagt € 20,-. Indien de ouder (of verzorger, opa, buurman etc ) komt helpen, ontvangt deze de borg retour.
 • De kosten en de borg moeten op de eerste ochtend, maandag 10 augustus, om 9.30 uur worden betaald.
 • Wij vragen je de € 40,- deelnamekosten en de € 20,- borg apart en gepast te betalen op maandag 10 augustus.

Bij betaling worden de gegevens van de kinderen gecontroleerd. Voor de organisatie en voor de kinderen is het belangrijk dat er  een telefoonnummer bekend is van een ouder/verzorger die altijd bereikbaar is gedurende de Huttenbouw.

De inschrijfdatum wordt nog bekend gemaakt. Alle aanmeldingen die voor genoemde datum binnenkomen, zullen niet in behandeling worden genomen.
Het mailadres voor de aanmelding is: huttenbouw(at)hetvolkspark.nl

Graag ontvangen we de volgende gegevens bij inschrijving:

 • Voor- en achternaam
 • Geboortedatum
 • Jongen/ meisje
 • Adres
 • Telefoonnummer van thuis (noodnummer)
 • Mijn vader/moeder/opa/oma/broer/zus komt helpen op:

Uiterlijk xx juni maken we bekend wie dit jaar kunnen meedoen met de Huttenbouw. Als het maximaal aantal deelnemers is bereikt, zullen we een wachtlijst maken. Bij afmeldingen vóór xx augustus zullen we kinderen van de wachtlijst naar de deelnemerslijst doorschuiven; daarover zullen de ouders dan worden geïnformeerd.

Wat neem je mee?

Behalve zin en energie kunnen we natuurlijk niet zonder een hamer. Ieder kind neemt zijn eigen hamer mee. Wij adviseren ook werkhandschoenen mee te nemen. Bij Huttenbouw wordt gewerkt met hout en spijkers. Het is dus handig om kleding daarop aan te passen. Let vooral op de schoenen: geen slippers of kaplaarzen, maar schoenen met een stevige zool. En let ook op het weerbericht!

Op maandag, dinsdag en woensdag (de eerste drie dagen) neemt iedereen een lunchtrommel mee. Voor wat lekkers tussendoor en drinken wordt gezorgd. Op donderdag wordt de lunch verzorgd.

Regels:

Om er een topweek van te maken gelden er tijdens deze dagen wel een aantal regels. Deze regels zijn van belang voor de kinderen, maar ook voor de ouders en de organisatie. Zo weten we allemaal waar we aan toe zijn!

 • Deelname geschiedt op eigen risico. Uiteraard doen wij onze best om alles veilig te laten verlopen, E.H.B.O is aanwezig.
 • Deelname is voor de kinderen! Wil je helpen, geef je dan op als vrijwilliger. (heel graag, we hebben deze hulp hard nodig)
 • Wij gaan ervan uit dat kinderen gehaald en gebracht worden. Mocht een kind alleen naar huis gaan, moet dit aan de leiding worden gemeld. Tussen 9:30 uur en 16:00 uur mogen de kinderen het park niet zelfstandig verlaten.
 • Ouders moeten bereikbaar zijn op het opgegeven telefoonnummer. Het kan gebeuren dat we t.g.v. de weersomstandigheden moeten besluiten om eerder te stoppen. Ook kan het zo zijn dat een kind ziek wordt, of dat er een situatie ontstaat waardoor het kind niet langer kan blijven.
 • We zijn te gast in Het Volkspark. We behandelen het park met respect, d.w.z. dat de bomen en struiken en perken met rust gelaten worden.
 • We werken samen, dat wil zeggen dat we elkaar respecteren, met elkaar overleggen en niemand de baas speelt. De hut is van de groep, en alle bouwers van de groep hebben goede ideeën, dus we luisteren naar elkaar.
 • We lunchen met z’n allen, tegelijkertijd. Tijdens de lunch wordt er niet gebouwd!
 • Hamers zijn om te timmeren op spijkers!! Alleen daarvoor mogen ze gebruikt worden.

Tijdens de Huttenbouw wordt er van de kinderen verwacht dat zij de aanwijzingen van de leiding opvolgen. Mocht een kind herhaaldelijk de aanwijzingen van de leiding niet opvolgen, wordt er direct contact op genomen met de ouders/verzorgers.