hondenpoepbeleid

HondenpoepbeleidDe Vrienden van het Volkspark krijgen regelmatig vragen en reacties over het hondenpoepbeleid: Waarom mag je tussen de bruggetjes niet met je hond lopen?
Wanneer wordt de hondenuitlaatstrook naast het park eindelijk eens aangelegd?
We kunnen er weinig over zeggen. We doen onze uiterste best om de gemeente tot spoed te manen in de uitvoering van de uitrenzone, want niemand laat z’n hond natuurlijk door die blubber rennen. En wij vinden het óók raar dat je geen rondje door het hele park kunt lopen.
Het probleem is dat het huidige hondenpoepbeleid nog actief is. Pas als over een paar maanden het nieuwe beleid ingaat, zullen die misplaatste verbodsbordjes bij de bruggetjes kunnen verdwijnen en zal er een mooie uitrenzone (hondenspeelplaats?) zijn gerealiseerd.
Tot die tijd doen we een beroep op alle hondenbezitters: laat uw hond buiten het park poepen en houd uw hond aangelijnd in het park. Hondenpoep op het pad, net er naast of op het gras (in wording) is vies. Mocht er toch een ongelukje gebeuren, ruim de hoop dan op. Buiten het park staat een hondenpoepbak.
Waarom? Er spelen heel vaak  kinderen in het park, de bankjes zijn op zonnige dagen bijna de hele dag bezet. Hondenpoep maakt het park onaantrekkelijk, vies en onbruikbaar. Het zou bovendien erg vervelend zijn als honden om deze reden uiteindelijk helemaal uit het park zouden worden geweerd. Dat is zeker niet wat de Vrienden van het Volkspark willen. Het park moet een fijne ontmoetingsplek zijn voor iedereen. Als iedereen het park netjes houdt, kan dat ook makkelijk.
tip: we zien veel mensen die eerst lángs het park lopen om hun hond uit te laten, en dan via de ingang  aan de Provinciale Weg het park in gaan voor een wandeling.

Heeft u goede ideeën of tips? Schrijf een reactie bij dit bericht.


Reacties

hondenpoepbeleid — 1 reactie

  1. Ik vind het een mooie en idealistische gedachte dat de mensen die hun hond uitlaten in het volkspark ook de poep opruimen. Het blijkt alleen dat in de praktijk er al erg veel drollen in het park liggen. Het zou mischien daarom toch verstandiger zijn dat de vrienden van het volkspark aandringen bij de gemeente om het park hondvrij te maken.

Geef een reactie