Groene vingers gezocht

Werkloze jongeren aan de slag in het Volkspark.  Datum onbekend.

Werkloze jongeren aan de slag in het Volkspark. Datum onbekend.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wie vindt het leuk om bij te dragen aan het onderhoud van de plantenvakken in het park? De gemeentelijke beheerder van het park heeft toestemming gegeven om een deel van het onderhoud door buurtbewoners te laten doen.
Door zelf een deel van het onderhoud te doen -eerst van een paar vakken, later wellicht meer- wordt voorkomen dat de beplanting versoberd zal worden. Er wordt dan bovendien een kleine opslagcontainer geplaatst aan de waterkant: voor opslag van gereedschappen, een partytent voor evenementen en natuurlijk een koffiezetapparaat!

We denken aan een gezellige ‘schoffelploeg’ die -na scholing door een tuinman- met regelmaat onkruid te lijf gaat en simpel snoeiwerk gaat doen. Kopje koffie erbij, gevulde koeken… Goed voor het park, leuk voor buurtbewoners met groene vingers. Er wordt tuingereedschap beschikbaar gesteld.

Het gaat om de plantenvakken binnen de paden. De gemeente blijft het grote onderhoud doen en verzorgt het groen langs de buitenranden van het park.

Laat iets van je horen, vraag je buren of ze meedoen. Kinderen welkom. Alles ligt nog open: het werk kan zowel op doordeweekse dagen als in het weekend gedaan worden. ’s Zomers misschien in de avonden. Als we genoeg mensen hebben, kan het werk altijd doorgaan en hoef je niet altijd beschikbaar te zijn.

op de foto:
Werkloze jongeren aan de slag in het Volkspark.
Datum onbekend.

Reacties zijn gesloten.